Folyamatosan fejlesztik és szépítik a Népkertet

Megosztás

Az elmúlt években a Népkert is folyamatos fejlesztéseken esett át, így egyre inkább egy olyan csendes belvárosi parkká vált, ami a miskolciak minden igényét ki tudja elégíteni.

Az első jelentősebb fejlesztést 2022. májusában adták át, ekkor készült el ugyanis a népkerti futókör. Az ünnepélyes átadáson Veres Pál polgármester hangsúlyozta is, hogy “Úgy tekintsünk a futókörre, mint ennek a komplex megújításnak az első lépésére”. A fejlesztés egyébként azonnal nagy népszerűségnek örvendett, már a hivatalos átadást megelőzően is többen elkezdték használni. Ez is jól mutatja, hogy volt igény egy olyan helyre, ami a belváros közvetlen közelében, mégis természetközeli környezetben szolgálhatja ki a sportolni vágyók igényeit.

Veres Pál polgármester 2022-ben a futókör átadásán

Szintén 2022-ben bővültek a sportolási lehetőségek a Népkertben. Ekkor adták át a az edzőpark bővítését. A fejlesztés egy körülbelül 50 négyzetméteres területen valósult meg, ami közvetlenül csatlakozik a már eddig is hozzáférhető részhez. A területre összesen újabb 6 darab kondagépet telepítettek.

Tavaly szeptemberben a fejlesztések mellett jelentős élet is költözött a parkba. Hosszú éveket követően visszatért a Népkerti Piknik rendezvény is, ami valódi közösségi élménnyel töltötte meg az ikonikus közparkot. A fejlesztések sem álltak meg, szintén tavaly ősszel írtunk arról, hogy a Zöld és Gondozott Miskolc program keretében a rendezték a szakemberek a park növényvilágát. Először a az elhalt és veszélyes fákat vágták ki ezt követően került sor a fák pótlására és a parkosításra. A kivágandó fákról egy alapos állapotfelmérést követően döntöttek.

Az új fák telepítése során is fontos volt a tudatos tervezés, ezért a szakemberek először GPS koordináták segítségével kijelölték a facsemeték helyét, majd ezt követően el is ültettek két vérszilvafát, valamint két páfrányfenyőt. A munkálatok ezzel nem értek véget. A Sissi-szobor mellé cserjeágyat helyeztek el, húsz díszcserjével, illetve díszfűvel. Ezen kívül a zászlótartó mellé ültetett harminc árvalányhaj mellé és a szökőkút melletti virágágyásokhoz is került díszfű.

Néhány nappal ezelőtt pedig arról írtunk, hogy átadták a Népkertben a Sisi-sétányt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek